Salsa Timisoara
Dance from the heart!

Blog

  • Rating -
    (14 voturi)

Talent vs Muncă

Iată un subiect interesant, aplicabil în toate domeniile vieții. Titlul induce, oarecum, în eroare deoarece talentul și munca nu stau niciodată în antiteză ci au o relație de complementaritate. Însă, deseori, cele două concepte sunt „puse la luptă” de către cei care nu au înteles pe deplin relația dintre ele.

Apropo de muncă, am mai pomenit prin alte articole, nu ca și o critică ci ca simplă observație de fapt, reticența dansatorilor începători de bachata și kizomba când se lovesc de complexitatea salsei. Unora le dă cu virgulă, „CPU-ul” e suprasolicitat, însă există și categoria care abia așteaptă noi provocări, sunt concentrați, vibrează pe frecvența salsei, repetă mult, își pun și îmi pun întrebări. În mod evident, viitorul aparține acestora din urmă.

Revenind la subiect, cazul ideal este cel al omului talentat care muncește în draci. Pentru aceștia, vorba românului crescut la munte, sky is the limit! Spun ideal pentru că este rar întâlnit. Oare de ce? Cred că, în momentul în care cineva conștientizează că are talent, că prinde repede, se întâmplă un fenomen paradoxal – o lasă mai moale cu munca, pentru că el/ea „oricum poate recupera și nu e nevoie de atâta efort”. Ei bine, aici îmi dă mie cu virgulă. Talentul ar trebui să fie un trigger pentru mai multă muncă, pentru o muncă depusă cu drag și entuziasm, în niciun caz un trigger pentru delăsare. Am văzut mulți oameni talentați, în toate domeniile, care „puteau fi”….și la stadiul acela au rămas.

Talentul nu compensează munca! Niciodată!

În schimb, munca multă compensează cu brio lipsa talentului! Muncind mult inevitabil devii bun, chiar dacă nu ai fi crezut asta la început, chiar dacă ti s-ar fi părut că sunt atâția oameni mai talentați decât tine și nu ai șanse. Ce vei deveni nu depinde de alții ci de tine!

Tema este atât de generoasă încât ar putea face subiectul unei cărți (poate chiar face), dar cred că am transmis ideea de bază și mă opresc aici. Trag 2 concluzii esențiale, în stilul meu caracteristic:

  • Dacă ai talent, nu fi ciocoflender și nu îl irosi!
  • Indiferent dacă ai sau nu talent, munca te scoate din impas!

Hasta luego, amigos!

Vizualizari: 2815 Data: 17/10/2019

Contribuie și tu la răspândirea bucuriei

Orice societate comercială are posibilitatea de a redirecționa 20% din impozitul pe profit către o organizație non profit cum suntem noi. În același mod, orice persoană fizică poate redirecționa 2% din impozitul anual pe venit către o organizație non profit sau, pur și simplu, poate contribui cu o donație.
Apreciem fiecare contribuție care ne ajută să aducem dansul, bucuria, voia bună în viața câtor mai mulți semeni și să ne continuăm activitatea! Îți mulțumim!