Subiecte vechi si dezbătute îndelung dar care totuși rămân actuale.
Ce presupune un contact vizual normal în timpul unui dans? În primul rând presupune ca el să fie făcut cu partenerul, nu cu podeaua sau pereții. 🙂
Contactul vizual îi arată partenerului că ești prezent, că dansați împreună acel dans și nu fiecare separat `în lumea lui`. Este, până la urmă, o dovadă de respect față de partenerul de dans. Dacă contactul tău vizual este mai frecvent cu alte persoane de pe ringul de dans sau din sală în timp ce dansezi cu un anumit partener…you`re doing it wrong!
Ca în orice alt domeniu, extremele sunt de evitat. Un dans în care îți fixezi partenerul cu privirea timp de 3-4 minute neîntrerupt este unul prea `solicitant`, nu suntem la sesiuni de hipnoză. În mod contrar, să îți privești partenerul doar la începutul și la sfârșitul dansului, e o lipsă de respect. E nevoie de un contact vizual echilibrat, adică să îi lași partenerului libertatea de a se bucura de muzică si de dans în intimitatea sa dar sa îl reasiguri din când în când că ești prezent și te simți bine.
Aceste observații sunt valabile atât pentru petreceri cât și pentru cursuri. În cazul petrecerilor e mai evident. În cazul cursurilor, odată ce ți-a fost explicat ce ai de făcut, ai pus intrebările de rigoare și te-ai lămurit, urmează să îți îndrepți atenția spre partenerul cu, care execuți efectiv respectivele figuri. Dacă, dupa explicațiile necesare, privirea ta e în continuare la instructori, există 90% șanse să nu îți iasă figura.
Pe lângă cele menționate, contactul vizual are și un aspect extrem de practic, de exemplu de unde poate vedea o fată că partenerul îi cere o mână dacă nu se uită la el sau cum să își dea seama băiatul că strânge prea tare dacă nu se uită la parteneră să îi vadă grimasele de durere?! 🙂
Zâmbetul completează contactul vizual. Prin asta îi arăți partenerului nu doar că ești prezent ci chiar că te bucuri de acel dans. Până la urmă, dansul în sine e un prilej de bucurie, deci nu văd de ce nu ai zâmbi! Trebuie doar ca zâmbetul să fie sincer și adresat partenerului, nu un zâmbet înghețat pe față de-a lungul întregului dans de parcă ai purta uniformă. Este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a trece peste un moment neinspirat în care nu ți-a iesit o figura etc.
Igiena este un subiect mai delicat și, de obicei, e tratat mai în glumă sau mai `în viteză` tocmai pentru că e sensibil. Dar asta nu înseamnă deloc că nu e important. Chiar foarte important. Doar acest aspect singular poate face diferența dintre un dans plăcut și unul eșuat, chiar dacă din punct de vedere tehnic dansul a fost `ca la carte`.
Cum ai grijă de igienă? Simplu! Fii atent! Monitorizează-te! Monitorizează atât mirosul respirației cât și al corpului.
Uneori ajungem la cursurile de dans sau la o petrecere după o zi lungă de muncă. Este evident că am acumulat oboseală în timpul acelei zile și uneori miresme neplăcute. Verifică aspectele astea și reîmprospătează-te dacă e cazul. Atât la cursuri cât la petreceri depunem efort și acumulăm transpiratie. Dacă aceasta se depune peste niște `straturi` deja existente, poate deveni insuportabil pentru partener, în funcție de sensibilitatea fiecăruia.
Dacă ai început seara fresh, ai grijă să rămâi așa până la sfârșit. Asta presupune în primul rând să îți cunoști limitele de efort, adică dacă ești ud leoarcă după 2 salsa, e momentul să faci o pauză și să îți schimbi tricoul/cămașa și să te reîmprospătezi. E, din nou, o dovadă de respect față de partenerii pe care îi inviți să danseze cu tine.
Nu tot timpul transpirația acumulată în decursul câtorva dansuri miroase neplăcut. Uneori e doar apă și e suficient să aștepți să te usuci înainte să dansezi din nou, încă mirosind fresh. Însă după 2-3 asemenea ture, e posibil să și miroasă neplăcut, de aceea trebuie monitorizată și acționat la momentul oportun. Săpun + spray + tricou fresh = Love
Toate elementele de mai sus, luate atât singular cât și cumulativ, fac diferența dintre o experiență plăcută pe ringul de dans și una neplăcută. Și toți ne dorim experiențe plăcute, nu?!
Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.