Salsa Timisoara
Dance from the heart!

Blog

3 minute - Timp de citire (573 cuvinte)
Autoevaluare

Autoevaluare

Viața este cum ți-o faci! Iar ca să ți-o faci cumva, ai nevoie de o scară sigură de valori, niște repere solide și un plan. Toate ți le stabilești singur, nu ți le poate da altcineva. După ce ai stabilit, ai nevoie de autoevaluări periodice ca să înțelegi clar unde te situezi. Fără astea, vorba românului, te duci după cum bate vântul.

Plec de la premisa că dansul e o modalitate de relaxare, deconectare și socializare pentru tine, nu ai ambiții de a deveni dansator profesionist însă chiar vrei să înveți să dansezi, așa pentru sufletul tău. Ca să o faci mai eficient, poți, e chiar indicat, să-ți faci o autoevaluare cu privire la timpul petrecut în sala de dans. Autoevaluările funcționează pe un principiu simplu: dacă nu ești sincer, le faci degeaba!

Iată câteva întrebări ajutătoare:

Secțiunea 1 – cât de atent și concentrat am fost la cursuri? am ținut cont de toate observațiile instructorilor sau eram mai atent să nu mă „fac de râs”? (am pus-o între ghilimele că nu există așa ceva în sala de dans) cât am fost de constant? am participat la toate cursurile, practice-urile, workshop-urile și petrecerile organizate de școala mea?  am înțeles că observațiile sau criticile sunt făcute în favoarea mea și menite să mă ajute?care a fost aportul meu personal la propria mea evoluție? am pus întrebări de câte ori  nu am înțeles clar ceva? am ascultat muzică în timpul liber? am repetat footwork-urile de la curs? sau tehnica de piruete? sau elemente de styling? am exersat prinderea ritmului? ce am exersat din propria inițiativă?

Secțiunea 2 – cum au fost interacțiunile cu instructorii și colegii de curs? cum aș putea să le îmbunătățesc? cum m-am comportat? am mai întârziat la cursuri? dacă da, mi-am cerut scuze și am îndreptat ulterior greșeala? am respectat regulile comunității din care fac parte? am încercat să fiu de ajutor colegilor mei? am ajutat colegii mai începători? am solicitat ajutorul lor când am avut nevoie? am fost team player? am contribuit la întreținerea unei atmosfere faine? am avut inițiative personale constructive? am oferit feedback colegilor și instructorilor mei? feedback-ul meu a fost constructiv? am ajutat la îmbunătățirea activităților școlii mele? am avut vreo propunere din care să avem toți de câștigat? am oferit tot ce aveam mai bun?

Secțiunea 3 – ce vreau să schimb la mine în 2020? cum pot deveni mai bun? cum pot îmbunătăți calitatea vieții mele și a celor din jurul meu? cum pot contribui la bunul mers al lucrurilor în școala mea? care e planul meu exact de a face toate lucrurile astea? cum mă voi simți când voi deveni cea mai bună variantă a mea? câte am de schimbat? cu ce încep? care îmi sunt termenele limită? poate vreau să accept o provocare a instructorilor? aș putea să învăț să ascult mai bine? îmi folosesc spiritul de inițiativă? sunt pozitiv și constructiv? las lumea să descopere persoana faină din interiorul meu? ce așteptări am de la dans și ce ofer pentru a le îndeplini? sunt dispus să ignor frustrarea de moment și să insist până îmi iese? sunt conștient că pentru orice realizare trebuie să investesc timp și energie? am înțeles valoarea consecvenței, prezenței constante și a repetiției? mi-ar plăcea să am comunitatea mea de oameni faini unde să merg cu plăcere de fiecare dată? cum contribui la formarea și întreținerea acestei comunități?

Nu uita, viața e cum ți-o faci! Spor la sinceritate!

Vreau să mă înscriu la cursuri
×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa

Cele mai apreciate