Socializarea este o componentă esențială din activitățile ființei umane, care ne ajută să ne integrăm în societate, să menținem legături cu ceilalți membri ai ei și să rămânem echilibrați emoțional. Nevoia noastră de a aparține unui colectiv, de a ne simți acceptați și apreciați este strâns legată de instinctul de supraviețuire deoarece, fără familie, prieteni, colaborare, nu am fi putut supraviețui în timpuri străvechi.

Lipsa unei vieți sociale sănătoase poate avea efecte devastatoare asupra psihicului nostru și asupra sănătății organismului, putând provoca depresie, anxietate, dereglări ale sistemului imunitar, boli cardiovasculare etc. „Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeți împreună." ne sfătuiește un celebru proverb african. Așadar, rețeta pentru o călătorie mai frumoasă prin viață presupune, pe lângă multe altele, a avea lângă noi tovarăși de drum alături de care să creștem, să ne dezvoltăm și să ne atingem țelurile.

În lumea "pe repede înainte" în care trăim astăzi, tehnologia acaparează o parte din ce în ce mai mare din viața noastră. Ore în șir petrecute cu ochii în computerul de la lucru, apoi altele irosite cu ochii în telefon sau tabletă, ne transformă pe zi ce trece în captivi ai acestor device-uri și ne fac dependenți de o altfel de relaționare cu cei din jur. Paradoxal, rețelele de socializare ne rup de adevărata viață socială pe care ar trebui să o trăim și ne izolează într-o lume virtuală în care ecranul devine cel mai bun prieten.

Să nu intrăm in panică, totuși. Este mult mai ușor decât am crede să ne desprindem de lumea virtuală și să ne bucurăm de socializare în adevăratul sens al cuvântului. Orice activitate de grup care presupune mișcare fizică, ieșire în natură, excursii, jocuri de societate, dans, ne ajută să ne dăm un "reset" și să ne reconectăm cu realitatea.

Și fiindcă tot am adus vorba de dans, vă putem spune din proprie experiență că este unul dintre cele mai plăcute moduri de a socializa, de a lega prietenii și de a te relaxa. De-a lungul anilor am cunoscut foarte mulți oameni care ne spuneau că vin la cursurile noastre fiindcă îi ajută să iasă din monotonie, că le face plăcere să mai stea la povești cu colegii sau pur și simplu pentru că "așa mai fac și eu puțină mișcare".

Nu de puține ori am fost și martorii unor prietenii minunate născute chiar în sala noastră de dans care au continuat și în afara orelor de curs. Nenumăratele noastre escapade la munte, la mare, la festivaluri sau simplele ieșiri în oraș au fost pentru mulți exact doza de energie și de bucurie de care aveau nevoie. Atunci când dai stresul la o parte și oferi oamenilor un mediu relaxant și plin de viață, cu muzică veselă, este mult mai ușor să lege prietenii și să se simtă bine în compania celorlalți.

Le spunem mereu cursanților noștri ca nu este nevoie să exceleze în acest domeniu sau să aibă talent înnascut ca să participe la cursurile de dans. Trebuie doar să își dorească să iasă puțin din zona de confort și să vină la cursuri chiar și atunci când simt că nu au energie suficientă ca să participe la ore. Atâta timp cât avem zâmbetul pe buze și suntem împreună, rețeta pentru un curs reușit este garantată! Pentru o viață socială sănătoasă, vă recomandăm cel puțin două ore de dans pe săptămână! 😊