Perioada aceasta, cu toate așa-zisele măsuri sanitare și restrictive, ne dă totuși ocazia să reflectăm la lucrurile pe care, până de curând, le luam de-a gata. Un zâmbet, o îmbrățișare, un dans, o activitate relaxantă, o ieșire cu prietenii, puțină socializare – toate au devenit astăzi activități „periculoase”. În prezent doar trecem dintr-un „scenariu” într-altul până când acoperim toată paleta de culori.

Dar când toate ne stăteau la dispoziție, cât de mult le apreciam? De-a lungul anilor am auzit de nenumărate ori – „vă urmăresc activitatea de peste un an dar nu am reușit să ajung până acum la curs pentru că...job, examene etc”, pe scurt alte priorități. Acum, în această perioadă am primit zeci de mailuri și telefoane (vă mulțumim!) prin care ne întrebați când deschidem cursurile. Și am tras o concluzie surprinzător de plăcută – oamenii își dau seama tot mai mult că o activitate care le aduce o stare de bine trebuie să fie prioritară în viața lor. Iar dacă oamenii au ajuns la această concluzie ca urmare a pandemiei și a izolării, am zice că totuși a meritat perioada asta.

Propriul tău bine trebuie chiar să fie prioritatea nr. 1. Dacă tu nu ești ok și echilibrat/ă, examenele, job-ul, banii, cariera, promovările etc nu vor fi decât niște acumulări de stres care te vor doborî la un moment dat. Dansul e doar una dintre activitățile care te pot echilibra (cea mai frumoasă după părerea noastră) alături de sport, lectură, călătorii și altele. Aceste activități ne învață să nu neglijăm lucrurile aparent mici – un zâmbet (greu să-l detectezi acum prin mască), o strângere de mână, o îmbrățișare, o privire apreciativă însoțită de o vorbă bună – toate acestea obișnuiau să ne însenineze zilele și nici măcar nu eram conștienți de ele. Nu e târziu să devenim acum conștienți.

Și pesemne tot mai mulți oameni devin conștienți și simt lipsa acestor lucruri mărunte dar colosal de importante în viața lor. Sunt ceea ce ne face umani. Ne vom întoarce la viața dinaintea pandemiei plini de recunoștință față de existența acestor lucruri mărunte iar asta e extraordinar!  Cu ocazia asta vrem și noi să ne exprimăm din nou recunoștința față de toți cei care ne-au permis să împărtășim pasiunea noastră cu ei, toți cei care au fost, sunt și vor fi alături de noi!

Nu uita – după ce ai conștientizat cât de mult contează aceste lucruri mărunte, fii recunoscător celor care ți le oferă și oferă-le la rândul tău!