Salsa Timisoara
Dance from the heart!

Blog

10 minute - Timp de citire (2042 cuvinte)
Cum mi-a schimbat dansul viața!

Cum mi-a schimbat dansul viața!

Deși suntem privați în această perioadă de plăcerea unui dans împreună, rămânem cu gândul și cu sufletul la dans și abia așteptăm să revenim la antrenamente. Se dovedește totuși a fi o perioadă bună pentru reflecție, iar unii colegi de ai noștri, mai curajoși, au decis să împărtășească cu voi experiențele lor și ce înseamnă dansul pentru ei. Le mulțumim pentru cuvintele lor frumoase și le redăm mai jos!

Loredana Dumitru - (foto sus)
Cum a început totul? Am vrut să ies din rutina zilnică și am decis să fac mișcare. Oscilam între a merge la sală sau la o școală de dans. Am decis să aleg dansul, iar dacă nu o să-mi placă, o să continui cu mersul la sală. Am început să caut școli de dans. Prima pe care am găsit-o și singura la care m-am și oprit a fost Salsa Rebels. M-am înscris la cursurile de începători, eram entuziasmată și nerăbdătoare în același timp.
A venit și ziua în care aveam primul curs. De cum am intrat în sala de dans, am simțit o atmosferă și o energie foarte faină. Mi-am zis: “nu mai merg la nicio sală, aici rămân 😊”. Aici am descoperit niște oameni frumoși și dedicați dansului, seriozitate, multă muncă, distracție... într-un cuvânt Salsa Rebels. La fiecare curs de dans intens, încă de la început, este aceeași energie bună, zâmbete, distracție, pasiune. Instructorii de dans, Alex și Mădă, sunt niște persoane care iubesc dansul și asta se vede. Au foarte multă răbdare și ne transmit același vibe la fiecare curs.
Pe lângă cursuri, am vrut să cunosc acești oameni și în afara sălii de dans, așa că am participat la party-urile organizate, ieșiri în oraș, team building și clar urmează și festivaluri. Așa am cunoscut această frumoasă și rebelă familie cu oameni care au diferite meserii dar pe care îi leagă aceeași pasiune, dansul.
Dansul, Salsa Rebels, mi-au schimbat viața. Aici am cunoscut persoane noi, am învățat că atunci când vrei să obții performanțe trebuie să muncești și să te dedici pasiunii tale, am descoperit lucruri despre mine, m-am îndrăgostit de dans.
Pe mine, dansul m-a învățat să las deoparte orice prejudecată, să am răbdare, să îmi accept greșelile, să mă concentrez mai mult la ceea ce fac și, negreșit, rezultatele apar. Așa am învățat să dansez bachata și salsa, stiluri de dans pe care doar le admiram sau la care doar visam. Am învățat că atunci când dansezi exprimi pasiune, senzualitate, personalitate. Dansul este o altă formă prin care te poți descrie ca persoană și o formă prin care te pot descoperi ceilalți. Regret doar că nu mi-am făcut curaj să calc în sala de dans cu mai mulți ani în urmă dar bucuria că, în sfârșit, am descoperit dansul și fac parte din această echipă de oameni faini este incomparabil mai mare!

Irina PopescuIrina Popescu
Cu drag… și cu un pahar de vin în mână, scriu aceste randuri, amintindu-mi cum a început totul…. Eram divorțată de 3 ani, am trăit în fiecare zi fericită de dragul copilei mele, însă nopțile erau un chin. Plângeam, beam mult, fumam, mă gândeam la căsinicia mea ratată și la suferința copilei, aceea de a crește într-o familie monoparentală.
Au trecut 3 ani, fericită ziua, chinuită noaptea, până când mi-am zis că trebuie să fac ceva pentru mine, să îmi revin, să ies undeva, să cunosc oameni, pentru că în această perioadă de 3 ani de zile, nu am avut alături decât familia. Prietenii, care erau atât de mulți cand eram căsătorită, îi puteam număra pe degetele de la o mână după divorț.
Astfel, am deschis facebook-ul, am găsit pagina Salsa Rebels Timișoara și le-am scris un mesaj în 2 aprilie 2019. Aveam emoții, mă gândeam că e nevoie de partener, însă răspunsul primit de la administratorul paginii m-a încurajat să vin la primul curs.
În 8 aprilie 2019, am participat la primul curs de dans, alături de Mădă, Alex și, bineînțeles, alți colegi de curs la fel de începători ca mine. A fost de vis, a fost o experiență pe care mi-o doream de atât de mult timp, însă niciodată nu am gasit resursele necesare să îmi urmez visul.
Suntem în 10 aprilie 2020, scriu aceste rânduri după 1 an de zile de la prima mea experiență Salsa Rebels. Deși, în decursul acestui timp am lipsit de la anumite cursuri sau evenimente organizate de acești oameni minunați, am păstrat totuși constanța pe cât mi-a permis jobul și toate obligațiile vieții. Iar acum, în această perioadă… îmi lipsește, îmi lipsește mult dansul. Muzica o ascult, dar nu are același farmec fără dans și fără atmosfera aia frumoasă.
Salsa Rebels, dansul, mi-au schimbat nopțile: de 3 ori pe săptămână (lunea, miercurea și duminca la party), ajungeam acasă epuizată de la dans și fericită: fericită că am cunoscut oameni frumoși, că făceam acum parte dintr-o echipă, chiar o a doua familie.
Abia aștept să ne revedem! Abia aștept să dansăm!

Sergiu EnacheSergiu Enache
Încă îmi aduc aminte de prima zi în care am mers la „dansuri” (15.01.2019). Am luat decizia de a învăţa să dansez după o despărţire de o prietenă care dansa perfect şi 4 ani de liceu în care m-am ferit de dans ca dracu` de tămâie pentru că mă mişcam ca o scândură. Deşi pe vremea liceului se dansa pe muzică de club sau „în trend”, am decis să încerc să învăţ un dans unde mi-ar plăcea muzica pe care o ascult. Am ajuns la sală şi am întrebat-o foarte timid şi roşu ca un rac pe doamna de la barul din faţă dacă „aici e Salsa Rebels?”. În timp ce mergeam aselenizând (Mădă, instructoarea noastră, înţelege ce spun) spre locul unde deja erau câţiva oameni dansând, o aud pe doamnă strigând din spatele meu: „mai cu curaj, mai cu curaj”.
După primul curs în care cred  că am făcut paşii corect de vreo 3 ori într-o oră (mi-am dat seama că trebuia să fi făcut armata, pentru că la mine stângul şi dreptul erau nişte noţiuni abstracte) am mers la Mădă şi i-am spus că vreau să-mi fac abonament, dar eu nu ştiu să dansez nici măcar hora. Am primit un răspuns care mi-a plăcut: „Nu contează. De asta suntem noi aici, să te învăţăm”.
Astăzi am un an şi un pic de când dansez salsa şi zic eu că sunt un dansator decent. Dansul a devenit un motiv pentru a ieşi din casă şi a socializa într-un mod plăcut, eu fiind un introvert pur-sânge. Acum mă simt mândru dacă o fată vrea să danseze cu mine, înainte deşi acceptam întotdeauna pentru a fii politicos, în capul meu erau ecuaţii şi algoritmi.
Salsa Rebels este o mare și frumoasă familie unde învăţăm unii de la alții şi ne sprijinim pentru a progresa, iar Alex şi Mădă îşi iau din timpul lor pentru a ajuta pe fiecare individual. Spun asta din proprie experienţă, pentru că deşi sunt de un an întreg la „începători” de fiecare dată reuşesc să fac ceva mai bine şi chiar să învăţ lucrui noi fără să mă descurajez. În final, cred că dansul este încă o victorie personală împotriva timidităţii care „mă bântuie” de când eram copil.

Timea Bandi
Totul a început în luna septembrie a anului 2019, în linii mari acum jumătate de an. Țin minte și acum prima zi, când am pășit în sala de dans puțin cam sfioasă, dar în același timp entuziasmată și curioasă, așa cum sunt eu de fel.
A fost primul meu contact cu salsa, fain, dar nu am fost convinsă încă 100%. Sunt foarte pretențioasă în tot ceea ce fac, așa că nu am tras concluzii după primul curs, dar mi-a plăcut! Au urmat apoi următoarele ore și, dintr-o dată, m-am umplut de entuziasm. Râdeam la glumele savuroase ale profesorului și mă ambiționam parcă tot mai mult văzând mișcările grațioase și bucuria sufletească a partenerei lui. Îmi doream parcă pe zi ce trece tot mai mult să dansez și eu, măcar „notabil”, în comparație cu profesoara.
Așadar, trăgând linie, după două luni la Salsa Rebels eram mai motivată ca oricând să dansez bine, dar această dorință s-a reflectat și asupra activității mele de zi cu zi la facultate, în familie sau chiar în societate. Simțeam o energie și un optimism incurabil, care știu sigur că își aveau originile în școala asta de dans.
Făceam acum parte din familia rebelă, cum ne place nouă să zicem. De ce familie? Ei bine, pentru că Salsa Rebels nu este doar o școală de dans, este cu certitudine mult mai mult de atât. Da, într-adevăr iți cere timp această familie, pentru că există party-uri, team-building-uri, concursuri de salsa și multe ieșiri spontane pe lângă cursurile și workshop-urile de rigoare. Toți cei care fac parte din comunitatea Salsa Rebels au o poveste frumoasă, e minunat să socializezi cu acești colegi faini.
Și acum să vă povestesc câte ceva despre trăirile mele atunci când dansez. În acel moment când aud muzica, parcă uit de griji și uite așa, încet încet, alunec într-o altă lume. O lume colorată și provocatoare, care te absoarbe complet. E altceva...pur și simplu simți că trăiești, atunci și acolo, 100%! Abia aștept să ne putem întoarce la dans!

Maria MarklMaria Markl
Dansul mi-a schimbat viața în cel mai frumos mod posibil! Mersul la salsa este cu siguranță una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat! Înainte eram apatică și lipsită de energie după o zi lungă, iar acum abia aștept să vină seara pentru a putea merge la cursuri. După cursuri sunt plină de energie, relaxată, dorm mai bine și, în general, nivelul de energie a crescut considerabil.

Fericirea mă învăluie de fiecare dată când particip la cursurile școlii de dans Salsa Rebels, de fiecare dată când merg la petreceri și festivaluri de salsa. E o comunitate frumoasă, cu oameni foarte diferiți dar uniți de aceeași pasiune, dansul.  

Atunci când dansez, mă simt eliberată de tot stresul cotidian și mă încarc cu energie pozitivă. Alături de instructori deschiși și răbdători, de colegi de curs pasionați și zâmbitori, nu ai cum să nu te simți bine și să nu te umpli de voie bună! Vreau să dansăăăăăăm din nou!!!

Bogdan ȚărușBogdan Țăruș
Trebuie să recunosc că aveam prejudecăți în ce privește salsa și dansurile latino, creadeam că sunt niște unduiri, mișcări lascive și cam atât. Întâmplarea a făcut ca la Revelionul din 2019 să nimeresc fix la un party latino, la Palladium Dance Club, deși eu nu cunoșteam niciun pas. Am urmărit de pe margine ce se întâmplă în acea sală și m-am îndrăgostit de acea atmosferă. Oamenii erau fericiți, zâmbitori, pasionali, iar bărbații nu arătau nici pe departe caraghios cum îmi imaginam eu. Deși nu cunoșteam încă diferența între stilurile de dans și de muzică, colegii de la masă mi-au spus care melodii sunt de salsa, bachata și kizomba. Pentru mine exista doar salsa, m-am îndrăgostit instantaneu de ritm, muzică și dans.
Așa că am întrebat unde aș putea învăța și am primit mai multe recomandări către aceeași școală de dans - Salsa Rebels. Am intrat pe pagina lor de facebook și am observat că era anunțată o grupă de începători fix următoarea săptămână. Evident am fost prezent în sală de la primul curs, care a fost oarecum surprinzător fiindcă nu era așa cum mi-am imaginat dar un lucru e cert, mi-a plăcut enorm, am ajuns acasă, am repetat pașii și abia așteptam următorul curs.
A trecut mai bine de un an de atunci, un an cu multe provocări, cursuri intensive (adică 2 tricouri leoarcă într-o singură oră), petreceri, festivaluri, ieșiri la munte, în oraș…peste tot, și am început să îmi găsesc locul în această familie rebelă. Mi-am dat seama că dansul înseamnă mai mult decât dobândirea unor calități fizice sau a învățării unor mișcări, pe mine m-a ajutat să evoluez ca persoană, să am încredere în mine, să îmi accept greșelile și să perseverez. Mai mult, m-a ajutat să îmi găsesc noi prieteni cu o altă mentalitate, oameni faini care continuă să îmi fie sursă de inspirație.
Am predat de câteva ori unor grupe de începători și îmi place foarte tare să ajut alți oameni să descopere ce am descoperit și eu. Le mulțumesc instructorilor mei pentru încredere și oportunitate. Abia aștept să ne reîntâlnim cu toții și să dansăm!

 

Vreau să mă înscriu la cursuri
×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa

Cele mai apreciate