Când ai făcut ultima dată ceva care să te bucure cu adevărat? Care sunt activitățile care îți oferă satisfacție sufletească? Poate îți face plăcere să călătorești, să practici un sport sau să îți împărtășești pasiunile cu grupul de prieteni. Pentru mine dansul a fost cel care mi-a adus cele mai multe bucurii până acum.

Îmi aduc mereu cu mare drag aminte prima oră de curs la care am participat. Nu mai fusesem niciodată într-o sală dans și nu știam la ce să mă aștept, dar îmi doream tare mult să învăț să dansez așa că mi-am înghițit temerile și am intrat în sală. O sală imensă, plină ochi cu oameni. Unii veniseră singuri și încercau să își găsească locul, alții erau cu prietenii și chicoteau nerăbdători așteptând să înceapă cursul. Ceea ce m-a surprins încă de când am ajuns a fost bucuria imensă cu care am fost primiți, cu îmbrățișări, zâmbete, glume și multă voie bună. Știți cu toții sentimentul acela când te simți atât de bine încât nu îți dai seama cât de repede trece timpul. Prima oră de curs a zburat într-o secundă și până la finalul ei eram deja cucerită de atmosfera veselă și ritmurile muzicii, așteptam următorul curs.

Impactul primului party de salsa nu a fost nici el mai puțin important. Partea amuzantă este că am "aterizat" fără să vreau acolo. Petrecerile se țineau în aceeași sală unde aveau loc cursurile și chiar la finalul celui de-al doilea curs a urmat un party de salsa. Nici n-am apucat să-mi schimb încălțările că deja începuseră să vină petrecăreții. Alți necunoscuți în marea de oameni pe care nu îi știam dar care erau atât de voioși și cu chef de dans, încât m-au determinat să rămân și eu la party, chiar dacă nu știam bine nici măcar pasul de bază. Era o lume complet nouă pentru mine. Parcă toți s-ar fi cunoscut de-o viață și nu găseai în toată sala o față de om trist. Până la finalul serii simțeam deja că sunt și eu parte din acea mare gașcă de prieteni.

Ceea ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de dans, mai exact de Salsa Rebels, a fost sentimentul de fericire pe care îl simțeam după fiecare oră de curs. Nu doar că învățam mișcări noi și descopeream tainele dansurilor latino, originea si evoluția lor, dar cunoșteam oameni interesanți din cele mai diverse domenii și legam prietenii ce aveau să dureze ani de zile. Personal, experiența dansului m-a schimbat foarte mult și mi-a oferit ocazia să descopăr o pasiune, să o cultiv și să-mi dezvolt abilitățile de relaționare, iar mai apoi să-i ajut și pe ceilalți să se redescopere prin dans.

Poate pentru mulți ar părea o provocare prea grea aceea de a te aventura într-un domeniu nou în care te simți vulnerabil. Dar vă pot spune din experiență că merită să vă înfrângeți temerile. Lumea dansului este despre bucuria de a împărtăși momente frumoase cu ceilalți, despre a te cunoaște mai bine și a învăța să te conectezi cu cei din jur la un nivel mai profund. În cei aproape 8 ani de când dansez am văzut o mulțime de oameni care și-au mulțumit că nu au renunțat la dans, fericiți că fac parte dintr-o trupă faină cu care își pot împărtăși noua pasiune, că au prieteni cu care pot călători și participa la diverse activități. Puteți să le citiți poveștile aici, să vedeți ce impact au avut asupra lor cursurile de dans.

Și mi-a mai plăcut tare mult un aspect, pe care nu știu cum să-l numesc exact, cuvântul potrivit cred că ar fi discreție. De-a lungul anilor au trecut pragul școlii o mulțime de oameni interesanți dar și importanți cumva din punct de vedere social – manageri de multinaționale, judecători, procurori, avocați, medici, profesori universitari – iar în sală nu s-a simțit absolut nicio schimbare, totul continua la fel, totul rămânea între noi, între colegi, râdeam în privat de greșelile și stângăciile noastre (sau în legătură cu un party presărat cu prea mult alcool) dar în privat rămâneau.

Dacă îți dorești să faci și tu parte din lumea dansului, să simți bucuria și să împărtășești cu noi experiențele party-urilor și ale festivalurilor de salsa, te așteptăm cu drag la cursuri.

by Mădălina Mirea
(cursant începător 2015 – actual instructor)