Salsa Timisoara
Dance from the heart!

Festivaluri

2 minute - Timp de citire (439 cuvinte)
Contează festivalurile de salsa în evoluția unui dansator?!

Contează festivalurile de salsa în evoluția unui dansator?!

Pe scurt – da, enorm! Festivalurile de salsa, în special cele internationale sau cu invitați și participanți internaționali, sunt locul în care îți poti crește nivelul dansului, de multe ori chiar în mod inconștient. Participi la workshop-uri susținute de artiști internaționali, ai ocazia să întâlnești și să dansezi cu oameni din toate colțurile lumii, fiecare cu stilul său propriu de a interpreta muzica. În mod evident un asemenea ansamblu nu poate determina decât evoluția unui dansator!
Și totuși frecvența la festivaluri este destul de redusă la noi în țară, mai ales în rândul începătorilor, adică cei care au cea mai mare nevoie de ele. Oare de ce? Din trei motive principale: prejudecățile, proasta informare și banii.

Întrebarea „de bază” a unui începător este tot timpul – ce să caut eu la un festival când abia leg câțiva pași? Să merg doar să stau pe margine sau să mă fac de râs? Răspunsul e cam același tot timpul…când învățai să conduci ai urcat intr-o masina? -”Evident, că altfel nu aveam cum să învăț.”
Parcarea laterală ți-a ieșit din prima? ”Nu chiar.” Îți era jenă de ceilalți participanți la trafic mai experimentați decât tine?- ”Nu neapărat, că știam ca voi fi si eu ca ei în ceva timp.” Well…ți-ai răspuns singur la întrebare. Vrei să înveți să conduci, e musai să intri într-o mașină și să conduci, vrei să înveți să dansezi- trebuie să perseverezi în a merge la cursuri, petreceri și festivaluri de dans!

La ce mă refer când spun ”proasta informare”? Poate un termen mai potrivit ar fi ”informare directionată”. Adica fiecare festival are oameni care îl promovează, organizatorii și asa-zișii ambasadori. Pe lângă ei, sunt cei care participă ca și invitați la festival (instructori, performeri, Dj). Toți acești oameni au interes să promoveze respectivul eveniment, atât de imagine (că se promovează pe ei înșiși până la urmă) cât și financiar. Și dacă se întâmplă să fii direcționat de 2-3 ori spre festivaluri nepotrivite pentru nivelul tău de dans, începi să îți pierzi încrederea în evoluția ta și utilitatea festivalurilor. Cum poți să combați asta? Printr-o informare cât mai bună.

Costă festivalurile? Evident că da. Mult? Depinde cum te organizezi. Rareori mergi singur la un festival, de obicei costurile de transport și cazare se împart, pentru destinații de peste graniță există zboruri din ce în ce mai ieftine, trebuie doar să te organizezi din timp (adică minim cu 3-4 luni înainte, nu cu 2 saptamani). Mulțumirea sufletească pe care o simți după ce te-ai întors merită puțin efort! Recomandabil este să se mențină o medie de 3-4 festivaluri internaționale pe an, cam unul la 3 luni.

Să fie dans!

Vreau să mă înscriu la cursuri
×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa

Cele mai apreciate